Centrul Est-European pentru Managementul Siturilor Contaminate (CEEMSC)

 

organizeaza in perioada 15 – 20 Noiembrie 2014 prima editie a:

 

Festivalului Filmului de Mediu Bucuresti: Saker Falcon-Bucharest Environmental Film Festival.

 


 

     Scopul principal al acestui eveniment este de a contribui la ridicarea nivelului de cunoaştere a publicului, şi în special a tinerilor, în domeniul protecţiei mediului prin intermediul filmului.

     În cadrul evenimentului vor fi proiectate filme documentare și de ficțiune de lung metraj, filme de scurt metraj și filme animate pentru copii, din țară și din străinătate, care au ca temă protejarea mediului înconjurător. 

   Acestea sunt oferite gratuit publicului interesat. Pe lângă proiecții de filme, vor avea loc dezbateri la care vor participa producători de film, experți în domeniul politicilor de mediu, decidenți politici și reprezentanți ai administrațiilor locale, parteneri media, dar și publicul larg, beneficiarul principal al festivalului.

   Sloganul primei ediții a acestui eveniment este: “Salvează-te salvându-ți mediul!” (“Save Yourself Saving Your Environment!”)

   Trofeul ales pentru premierea celor mai bune filme la fiecare din cele trei secțiuni ale evenimentului este “Șoimul Sacru” (“Șoimul Dunărean”, “Saker Falcon”, “Falco Cherrug”), specie pe cale de dispariție și care este simbolul evenimentului.

    Partenerii principali ai festivalului sunt:

     - Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice

     - Fundatia Mihai Eminescu Trust - ONG din Romania, care activeaza in domeniul pastrarii si revitalizarii patrimoniului cultural si natural din Romania si care in ultimii 14 ani a beneficiat de inaltul patronaj al Altetei Sale Regale Printul de Wales. 

     - United Nations Environment Programme (UNEP).

Pentru informatii suplimentare, va rugam sa consultati site-ul Festivalului: www.beff.org